Kerhot

 

Tällä hetkellä vallitsevasta yhteiskunnallisesta tilanteesta johtuen kevään kerhot on peruttu loppu lukuvuoden ajalta.

Kerhot lukuvuonna 2019-2020


PieniSuuri-leiri

Hei Sompion, Keravanjoen ja Kurkelan yläkoulun oppilaat sekä huoltajat!

Sompion, Keravanjoen ja Kurkelan koulun hyvinvointiagentit järjestävät "PieniSuuri" -leiri-iltoja keväällä 2020. Leirit ovat suunnattu kaikille Keravan 7.-9. luokkalaisille, joten olet tervetullut vaikka niistä jokaiselle! Leirille otetaan ensisijaisesti 10 nuorta / koulu.

Leirit järjestetään yhtenäiskouluillamme seuraavasti:

 • keskiviikkona 11.3. Sompion koululla (Aleksis Kiven tie 18, 04200 Kerava)
 • tiistaina 7.4. Keravanjoen koululla (Jaakkolantie 8, 04250 Kerava)
 • torstaina 7.5. Kurkelan koululla (Käenkatu 10, 04230 Kerava)

Kaikki leirit alkavat klo 17.00 ja päättyvät klo 20.00. Ohjelmassa on leiriolympialaiset, erilaisia pelejä, tutustumista ja rentoa ajanviettoa. Tarjoamme pientä välipalaa (leipää, hedelmiä), mutta lämmin ruoka kannattaa syödä ennen leirille tuloa. Tarkoituksena on viettää hauska arki-ilta yhdessä.

Leirit ovat maksuttomia ja osa koulujen kerhotoimintaa, joten koulun järjestyssäännöt sekä vakuutukset ovat myös siellä voimassa. Jos sinulla on kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä! Toivottavasti nähdään leireillä! 😊


Terveisin,

Hyvinvointiagentit

Jyri Kunttu, Sompio, p. 040 318 2201

Sini Vaarala, Keravanjoki, p. 040 318 2283

Sofia Kaikkonen, Kurkela, p. 040 318 4367


Tyttökerho

Tervetuloa Sompion koulun tyttökerhoon! Luvassa on retkiä, kokkailua ja muuta menevää toimintaa hyvässä hengessä kaikille 7-9 luokkalaisille tytöille. Osallistujat pääsevät vaikuttamaan toiminnan sisältöön. Kerho kokoontuu pääsääntöisesti koulun ilmaisutaidonluokassa C140 torstaisin klo 15-16. Tule siis mukaan viettämään hauskoja iltapäiviä yhteisen kivan parissa. Kysy lisää toiminnasta hyvinvointiagentiltasi. Tervetuloa! 😊

 

Tarkennuksia / muutoksia:

 • Kerhopäivä siirtyy torstaille klo 15-16
  • kerhokerrat:  30.1.  6.2.  13.2. ja 27.2. (hiihtolomalla 20.2. ei ole kerhoa)
 • Kerhoon mahtuu max 10 hlö

 • Ilmoittaudu ennakkoon kerhojaksolle (sitova)

 • Kerhoon osallistuminen tapahtuu oppituntien ulkopuolella

Ilmoittautumiset numeroon: 040 318 2201

Jyri Kunttu

Hyvinvointiagentti, Sompio

040 318 2201 (myös WhatsApp)

jyri.kunttu@kerava.fi


Pelikerho

Tervetuloa pelikerhoon kaikki Sompion koulun 7-9 luokkalaiset! Kiinnostaako sinua erilaiset lautapelit tai pelaaminen. Tule siis testaamaan uusimpia sekä hauskimpia lautapelejähittejä hyvässä seurassa. Kerho kokoontuu ruokasalin rappusten alla olevassa ”monttu”-huoneessa keskiviikkoisin klo 9:00-10:00. Kysy lisää toiminnasta hyvinvointiagentiltasi. Tervetuloa! 😊

 

Jyri Kunttu

Hyvinvointiagentti, Sompio

040 318 2201 (myös WhatsApp)

jyri.kunttu@kerava.fi


Kokkauskerho: Jauhopeukalon unelmatreeni!

Carrot Revolutionin suositut kokkikurssit jatkuvat Sompion peruskoulussa uudella Jauhopeukalon unelmatreeni-kurssilla. Kurssilla treenataan jauhopeukaloa ja toteutetaan unelmia. Leivotaan ja täytetään maailman parhaat sämpylät, keksitään omat keksit, kootaan McKrokon piirakka-ateria ja perustetaan leivoskonditoria. Lopuksi katetaan juhlapöytä ja kilistellään poreita kaikkien keittiösankareiden kunniaksi.

Kurssi on tarkoitettu Sompion ja Keskuskoulun 2. -6. luokkien oppilaille (kerhoon mahtuu 14-16 oppilasta ikäryhmästä riippuen)

Syyslukukaudella on kaksi Jauhopeukalon unelmatreeni -kerhojaksoa (2. - 3. luokille ja 5. - 6. luokille). Kerho järjestetään Sompion koulun kotitalousluokassa. Kurssi koostuu viidestä kahden tunnin jaksosta, jotka pidetään viitenä perättäisenä viikkona. Koulu kustantaa kerhon ja se on ilmainen lapsille. Ohjaajina toimivat kasvatustieteen opiskelijat ja kurssisisältö on suunniteltu yhteistyössä Helsingin yliopiston huippupedagogien kanssa. Keväällä järjestetään sama kerhosisältö uudelleen.  cr.png


Boffauskerho

Boffaus on hauska ja toiminnallinen urheilulaji, jossa korostuvat myös oikean asenteen ja ryhmätyöskentelyn merkitys. Siinä kamppaillaan siis pehmustetuilla miekoilla, kilvillä ja muilla keskiaikahenkisillä välineillä. Kerhoon sisältyy hauskojen otteluiden lisäksi myös lajin opettamista, sekä mahdollisuus päästä rakentamaan oma bofferi. Aiempi kokemus ei ole tarpeen. Kerhoon kannattaa ottaa mukaan mukavien liikuntavaatteiden lisäksi sopivat jalkineet ja vesipullo. Ohuita hansikkaita (esim. pyöräilyhanskat) myös suositellaan.

Kerhoon otetaan 12 oppilasta. Jos ilmoittautuneita on enemmän kuin 12, osallistujat arvotaan.

Kurssin ajankohta ja paikka

 • ma 9.9. rakentelukerta kello 14.00 - 17.00

       1. – 3. luokat

 • ma 16.9. - 21.10 kello 14.30 - 15.30 (ei syyslomalla 14.10.)

4. – 6. luokat

 • ma 16.9. - 21.10 kello 15.30 - 17.00 (ei syyslomalla 14.10.)

Kerho kokoontuu ensimmäisen rakentelukerran luokassa ja sen jälkeen Sompion koulun palloiluhallissa. Koulu kustantaa kerhon ja se on ilmainen oppilaille. Ohjaajana toimii Rasmus Mäkynen.


Mailapelikerho

Mailapelikerhoo osallistuvat Sompion koulun 2. – 4. luokan oppilaat

Päälajeina mailapelikerhossa kerhossa on mailapelit (pingis, sulkis, kössi, tennis ja racketlon.) Lisäksi on ohjelmassa monipuolista liikuntaa: koripallokimbleä, kaikki polttaa kaikkia jne..

Mailat ja pallot saa käyttöön seuralta/koululta.

Kerho pidetään syyslukukauden aikana Sompion koulun palloiluhallissa. 

Kerhon järjestä Mailapeliseura TTC Boom


Kitarakerho yläkoululaisille

Kerhossa tutustutaan kitaransoiton alkeisiin akustisella sekä sähkökitaralla. Tavoitteena on, että kerholainen innostuu kitaran soitosta, oppii soiton perusteet sekä oppii hyödyntämään nykyteknologiaa harjoittelussa.  

Kerhoon voi ilmoittautua, vaikka hallitsisit jo perusasiat. Ryhmä jaetaan tarvittaessa aloittelijoihin ja edistyneisiin. Kerhon ohjaajana toimii Ilkka Hämäläinen.

 • Yleisesittely kitarasta (kitaran rakenne, historiaa, akustinen ja sähkökitara, mahdollisuudet) 
 • Soittotekniikka ja virittäminen 
 • Soinnut osa I (5-soinnut) 
 • Soinnut osa II (avosoinnut) 
 • Pentatoninen asteikko ja melodian soittaminen osa I 
 • Pentatoninen asteikko ja melodian soittaminen osa II 
 • Duuri- ja molliasteikko 
 • Sointuja ja melodiaa osa I 
 • Sointuja ja melodiaa osa II 
 • Kitara 200-luvulla (teknologia, internet, itseoppiminen)

Kerho pidetään maanantaisin kello 15.00 - 16.00 (yhteensä 10 tuntia) Sompion koulun isossa musaluokassa (C210)

photo-1525201548942-d8732f6617a0.jpg


AV-kerho

Kerho kokoontuu ennen koulun juhlia tai tapahtumia opettelemaan esityksen tarvitsemat tekniikat. Kerho toimii esityksissä vastaten valo-, ääni- ja kuvatekniikasta yhdessä esityksen tekijöiden kanssa.

AV-kerho on tarkoitettu 7. – 9.-luokkalaisille. Kerhossa audio.jpgopetellaan pääasiassa näyttämön ääni- ja valotekniikkaa. Oppilailla on mahdollisuus osallistua myös podcastien ja erilaisten kenttä-äänitysten tekniseen toteuttamiseen.

Kerho kokoontuu syys- ja kevätlukukaudella. Kerhon ohjaajana toimii opettaja Ilkka Hämäläinen.


Musikaalikerho

Kerhon tavoitteena on syventää oppituntien puitteissa aloitettua 9. luokan musikaaliproduktiota valmiiksi esitykseksi. Kerhon aikana keskitytään valmiin dramatisoinnin analysointiin, näyttelemistekniikkaan, lavasteiden, puvustuksen ja mahdollisten koreografioiden suunnitteluun ja toteutukseen sekä musiikin yhdistämiseen muuhun näyttämösuoritukseen. Kerho toteutetaan kevätlukukaudella 2020.

Ohjaajana toimii opettaja Katariina Koskinen.

mikro.jpg 

Kerhotietoja päivitetään sitä mukaa, kun uusia kerhoja järjestetään.

 

 

 

 

 

 

 


 

Päivitetty 06.04.2020 klo 08:27