Kerhot

Kokkauskerho: Matka maailman ympäri!

Osallistujat: Keskuskoulun ja Sompion 1. – 6. luokan oppilaat, kerhoon mahtuu 16 oppilasta ilmoittautumisjärjestyksessä (etuoikeus oppilailla, jotka eivät päässeet kokkauskerhoon syksyllä)

Kerhoaika: maanantaisin 25.2. –  25.3.19 klo 14.30 – 16.30 (viisi kertaa)

Paikka: Sompion koulun kotitalousluokka

Ilmoittautuminen: wilma-viesti Marjut Vaattovaaralle viimeistään to 14.2.19, laita viestiin kerhon nimi sekä osallistuvan oppilaan nimi ja luokka sekä mahdolliset ruoka-allergiat. Kerhoon päässeille lähetetään varmistusviesti ennen kerhon alkua.

Kerhon järjestäjä: Carrot Revolution

Kuvaus kerhon sisällöstä: Nyt starttaa matka maailman ympäri! Tule kokkaamaan tuttuja juttuja uusissa ruoissa. Innostutaan erilaisuudesta ja oivalletaan samanaisuuksia. Mitä Italiassa, Libanonissa, Thaimaassa, Japanissa tai Meksikossa rullataan ja kääritään syötäväksi? Mihin kaikkeen taipuu vehnä, riisi tai maissi? Matkan aikana suoritetaan myös maustajan ensimmäisen asteen makuseikkailu. Matkan oppaina toimivat kotitalousopettajaopiskelijat. Kurssi koostuu viidestä kahden tunnin jaksosta, jotka pidetään viitenä perättäisenä viikkona sisältäen opetuksen, hauskan reseptikansion, raaka-aineet ja yhdessä syömisen.

cropped-cropped-cr-vaakasuuntainen-logo.png

Mailapelikerho

Osallistujat: Keskuskoulun ja Sompion 1. – 4. luokan oppilaat, kerhoon mahtuu 16 oppilasta ilmoittautumisjärjestyksessä

Kerhoaika: keskiviikkoisin 6.3. –  10.4.19 klo 15.00 – 16.00 (kuusi kertaa)

Paikka: Sompion koulun palloiluhalli

Ilmoittautuminen: viimeistään to 28.2.19 suoraan seuran linkin kautta Boomin kotisivun lomakkeella:
https://ttcboom.sporttisaitti.com/ryhmiin-ilmoittautuminen/
(ryhmävalinta mailapelikerho Sompion koulu)
Ryhmä täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä!
Ryhmään tai jonopaikalle pääsystä ilmoitetaan sähköpostitse viimeistään 1.3.

Kerhon järjestäjä: Mailapeliseura TTC Boom
Tiedustelut: Jukka Julin 040- 771 6050 ttcboom@kolumbus.fi
http://ttcboom.sporttisaitti.com/
 
Kuvaus kerhon sisällöstä: Päälajeina kerhossa on mailapelit (pingis, sulkis, kössi, tennis ja racketlon.)
Lisäksi on ohjelmassa monipuolista liikuntaa: koripallokimbleä, kaikki polttaa kaikkia jne.
Mailat ja pallot saa käyttöön seuralta/koululta. 
 

Temppuparkour-kerho

Osallistujat: Keskuskoulun ja Sompion 3. – 6. luokan oppilaat, kerhoon mahtuu 12 oppilasta ilmoittautumisjärjestyksessä

Ilmoittautuminen: wilma-viesti Marjut Vaattovaaralle viimeistään to 28.2.19, laita viestiin kerhon nimi sekä osallistuvan oppilaan nimi ja luokka. Kerhoon päässeille lähetetään varmistusviesti ennen kerhon alkua.

Kerhoaika: maanataisin 4.3. –  13.5.19 klo 14.30 – 15.30 (kymmenen kertaa)

Paikka: Liikuntakeskus PompIT, Palopellonkatu 7, Kerava

Kerhon järjestäjä: PompIT

Kuvaus kerhon sisällöstä: Temppuparkourissa opetellaan parkourin perusliikkeitä kuten erilaisia ylityksiä ja alastuloja. Samalla opitaan myös telinevoimistelusta tuttuja perusliikkeitä kuten kuperkeikkoja, käsilläseisontoja ja voltteja. Alkulämmittelyyn kuuluu myös erilaiset pelit ja harjoitteet. Tunnin tavoitteena on parantaa kehonhallintaa ja kehittää motorisia taitoja sekä pitää hauskaa! Kerho on ilmainen, vaikka se järjestetään koulun ulkopuolella. Oppilaat kuuluvat kerhon ajan koulun vakuutuksen piiriin.

 

Draamakerho

Osallistujat: Keskuskoulun ja Sompion 3. – 5 . luokan oppilaat, kerhoon mahtuu 14 oppilasta ilmoittautumisjärjestyksessä

Ilmoittautuminen: wilma-viesti Marjut Vaattovaaralle viimeistään ma 4.3.19, laita viestiin kerhon nimi sekä osallistuvan oppilaan nimi ja luokka. Kerhoon päässeille lähetetään varmistusviesti ennen kerhon alkua.

Kerhoaika: tiistaisin 5.3. –  9.4.19 klo 14.30 – 15.30 (kuusi kertaa)

Paikka: Sompion koulun ilmaisutaidon luokka C142

Kerhon järjestäjä: Vekarateatteri, ohjaajana teatteri-ilmaisun ohjaaja Kiisu Tuomi

Kuvaus kerhon sisällöstä: Draamakerhossa harjoitellaan draamallista ilmaisua sekä esiintymis - ja vuorovaikutustaitoja erilaisten draamaharjoitteiden ja leikkien avulla. Kerhossa oni tarkoitus pitää hauskaa yhdessä ja ajatus onkin, että draamataidot voivat kehittyä iloisen yhteistoiminnan lomassa.

 

Kuvataidekerho

Osallistujat: Keskuskoulun ja Sompion 3. – 6. luokan oppilaat, kerhoon mahtuu 12 oppilasta ilmoittautumisjärjestyksessä

Ilmoittautuminen: wilma-viesti Marjut Vaattovaaralle viimeistään ke 27.3.19, laita viestiin kerhon nimi sekä osallistuvan oppilaan nimi ja luokka. Kerhoon päässeille lähetetään varmistusviesti ennen kerhon alkua.

Kerhoaika: maanantaisin 1.4. –  13.5.19 klo 14.30 – 15.30 (kuusi kertaa)

Paikka: Sompion koulun kuvaamataidon luokka C324

Kerhon järjestäjä: Keravan kuvataidekoulu, opettajana Mari Hallapuro

Kuvaus kerhon sisällöstä: Keravan kuvataidekoulu pitää savityö/ kuvataidekerhoa. Kerhossa tehdään monipuolisesti erilaisia savitöitä suomalaisesta punasavesta sekä piirretään ja maalataan.

 

Kervuset-kuoro

Kuoro kokoontuu keskiviikkoisin klo 14.00 – 15.00 Sompion koululla.

Kervuset-kuoro on tarkoitettu 1. – 9.-luokkalaisille laulamisesta kiinnostuneille oppilaille. Harjoittelemme yksi- ja moniäänisiä lasten suuhun sopivia lauluja. Tervetuloa iloiseen joukkoomme.

Kerhon vetäjänä toimii opettaja Teija Paavola.

 

Ilmaa siipien alle -kerho

Tavoite: Kerho pyrkii tukemaan osallistujien itsetuntoa ja vahvistamaan realistista, positiivista minäkuvaa. Yhteisen ja itsenäisen puuhailun lomassa saadaan kokemuksia onnistumisesta ja arvokkuudesta

Kokoontumisaika: 12 x kerhokerta, kevätlukukausi 2019, kerholaisten kanssa sovittavina aikoina

Vetäjät: Miila Anttila ja Tiina Kampman

 

Bändikerho

Kerho kokoontuu maanantaisin Sompion koulun musiikkiluokassa.

  • MA klo 13.15 – 14.00: 3. – 6.-luokkalaiset
  • MA klo 17.00 – 18.00: 7. – 9.-luokkalaiset

    Bändikerhossa musisoidaan yhdessä jokaisen omasta lähtötasosta käsin. Soittimina ovat basso, kosketinsoittimet ja rummut. Lisäksi kerhossa lauletaan. Kerhon ohjelmisto koostuu monipuolisesta musiikista ja kerholaisten omat kappaleet otetaan huomioon.

 

Lauluyhtye

Kerho kokoontuu kaksi kertaa viikossa välituntisin musiikinopettajan johdolla Sompion koulun musiikkiluokassa. Kerho on tarkoitettu 7. –  9.luokkalaisille.

 

Musikaalikerho 

Kerhon tavoitteena on syventää oppituntien puitteissa aloitettua 9. luokan musikaaliproduktiota valmiiksi esitykseksi. Kerhon aikana keskitytään valmiin dramatisoinnin analysointiin, näyttelemistekniikkaan, lavasteiden, puvustuksen ja mahdollisten koreografioiden suunnitteluun ja toteutukseen sekä musiikin yhdistämiseen muuhun näyttämösuoritukseen. Kerho toteutetaan kevätlukukaudella 2019.

Ohjaajana toimii opettaja Katariina Koskinen.

 

AV-kerho  

Kerho kokoontuu ennen koulun juhlia tai tapahtumia opettelemaan esityksen tarvitsemat tekniikat. Kerho toimii esityksissä vastaten valo-, ääni- ja kuvatekniikasta yhdessä esityksen tekijöiden kanssa.

AV-kerho on tarkoitettu 7. – 9.-luokkalaisille. Kerhossa opetellaan pääasiassa näyttämön ääni- ja valotekniikkaa. Oppilailla on mahdollisuus osallistua myös podcastien ja erilaisten kenttä-äänitysten tekniseen toteuttamiseen.

Kerhon ohjaajana toimii opettaja Ilkka Hämäläinen.

 

Juhlakerho

Tavoite: Juhlaperinteen ylläpitäminen ja juhlien näkyväksi tekeminen koulun arjen keskellä. Koulun oppilaiden yhteisöllisyyden tukeminen.

Kokoontumisaika: Syys- tai kevätlukukausi, ? x kerhokerta.

Ohjaajat: Vastaavat opettajat

 

Esirippu syrjään -kerho

Tavoite: Valmistetaan oppilaiden kanssa kouluväelle esitettävä kokonaisuus. Esitys voi liittyä juhlapäivään tai valmistua muuksi ajankohdaksi.

Kokoontumisaika: Oppituntien ohella esityspäivän lähestyessä yhdessä sovittavia iltapäiviä ja mahdollisesti viikonlopputunteja.

Ohjaaja: opettaja Tiina Kampman

 

Podcast-kerho 

Kerho kokoontuu kevätlukukaudella 2019 koulupäivien aikana välituntisin. Kokoontumisajat sovitaan kerholaisten kanssa.

Podcast-kerho on tarkoitettu 7. - 9.luokkalaisille. Kerhossa suunnitellaan ja tehdään podcasteja eli puheohjelmia. Kerhossa harjoitellaan podcastien sisältöjen tekemistä ja teknistä toteuttamista.

Ohjaavina opettajina toimivat Otto Kallioranta, Ilkka Hämäläinen ja Sakari Ylimaunu.

Päivitetty 27.02.2019 klo 11:09