Koululaisten iltapäivätoiminta

naurua.jpg​​

Savion koulun iltapäivätoiminta

Iltapäivätoiminta tarjoaa laadukasta ja monipuolista vapaa-ajantoimintaa alkuopetusikäisille. Erityisen tuen piirissä olevilla oppilailla on oikeus tuen tarpeen mukaisesti osallistua toimintaan peruskoulun ajan.

Iltapäivätoiminnassa noudatetaan valtakunnallisia aamu- ja iltapäivätoiminnan perusteita sekä Keravan aamu- ja iltapäivätoiminnan suunnitelmaa. Toiminnassa huomioidaan lasten psyykkinen, fyysinen ja sosiaalinen erilaisuus. Turvallinen, ohjattu iltapäivätoiminta tukee lasten ja nuorten osallisuutta ja onnistumisen kokemuksia. Toiminnassa keskeistä on ulkoilu ja liikunta. Iltapäivätoiminnassa on mahdollisuus osallistua ohjattuun ja virkistävään toimintaan sekä lepoon, läksyjen tekoon ja mukavaan yhdessäoloon kavereiden kanssa.Toiminnan ohessa lapsille tarjotaan välipala. Iltapäivätoimintaa järjestetään klo 12.15-16.00 välisenä aikana. Koulun iltapäivätoimintaan osallistuu tällä hetkellä noin 50 lasta.

Aamutoimintaa koulu järjestää L- ja M-luokkien oppilaille ennen oppituntien alkamista klo 7.30 alkaen. Koulun loma-aikoina kokopäivätoimintaa järjestetään L- ja M-luokkien oppilaille klo 7.30-16.00 välisenä aikana ja tähän toimintaan haetaan kunkin loman edellä erikseen. Loma-ajan toiminnassa tarjotaan lounas ja välipala.

Iltapäivätoimintaan hakemisesta tiedotetaan aina keväisin. Tiedot toimintaan hakemisesta ja valintaperusteista löytyvät kasvatus- ja opetustoimen nettisivuilta. Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajina toimivat Savion koulun oppilaiden ohjaajat, koulunkäynninohjaajat  ja kasvatusohjaaja. Arjen yhteydenotot iltapäivätoimintaan hoituvat puhelinnumerosta 040 318 3401. Iltapäivä-, aamu- ja loma-ajan toiminnasta vastaa Savion koulun rehtori.

 

Seurakunnan iltapäivätoiminta

Savion seurakuntatalolla (osoitteessa Koivikontie 9) toimii seurakunnan iltapäivätoimintaryhmä.

Iltapäivätoiminnan tavoitteena on tarjota lapsille turvallinen paikka koulupäivän jälkeen. Toiminta on ohjattua ja maksullista ja se on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen luokan oppilaille. Maksut ovat samansuuruiset kaupungin kanssa.

Iltapäivätoimintaryhmässä lapset saavat tehdä läksyjä, leikkiä, askarrella, pelata ja rauhoittua. Toimintaohjelmassa näkyvät vuodenajat, kirkkovuosi ja kirkkopyhät sekä muut juhlat. Välipala tarjotaan iltapäivisin.

Päivitetty 09.07.2021 klo 16:43