Kerhot

Kerhot lukuvuonna 2019–2020 

Kokkauskerho: Jauhopeukalon unelmatreeni!

Carrot Revolutionin suositut kokkikurssit jatkuvat Sompion peruskoulussa uudella Jauhopeukalon unelmatreeni-kurssilla. Kurssilla treenataan jauhopeukaloa ja toteutetaan unelmia. Leivotaan ja täytetään maailman parhaat sämpylät, keksitään omat keksit, kootaan McKrokon piirakka-ateria ja perustetaan leivoskonditoria. Lopuksi katetaan juhlapöytä ja kilistellään poreita kaikkien keittiösankareiden kunniaksi.

Kurssi on tarkoitettu Sompion ja Keskuskoulun 2. -6. luokkien oppilaille (kerhoon mahtuu 14-16 oppilasta ikäryhmästä riippuen)

Syyslukukaudella on kaksi Jauhopeukalon unelmatreeni -kerhojaksoa (2. - 3. luokille ja 5. - 6. luokille). Kerho järjestetään Sompion koulun kotitalousluokassa. Kurssi koostuu viidestä kahden tunnin jaksosta, jotka pidetään viitenä perättäisenä viikkona. Koulu kustantaa kerhon ja se on ilmainen lapsille. Ohjaajina toimivat kasvatustieteen opiskelijat ja kurssisisältö on suunniteltu yhteistyössä Helsingin yliopiston huippupedagogien kanssa. Keväällä järjestetään sama kerhosisältö uudelleen. 

cr.png

Boffauskerho

Boffaus on hauska ja toiminnallinen urheilulaji, jossa korostuvat myös oikean asenteen ja ryhmätyöskentelyn merkitys. Siinä kamppaillaan siis pehmustetuilla miekoilla, kilvillä ja muilla keskiaikahenkisillä välineillä. Kerhoon sisältyy hauskojen otteluiden lisäksi myös lajin opettamista, sekä mahdollisuus päästä rakentamaan oma bofferi. Aiempi kokemus ei ole tarpeen. Kerhoon kannattaa ottaa mukaan mukavien liikuntavaatteiden lisäksi sopivat jalkineet ja vesipullo. Ohuita hansikkaita (esim. pyöräilyhanskat) myös suositellaan.

Kerhoon otetaan 12 oppilasta. Jos ilmoittautuneita on enemmän kuin 12, osallistujat arvotaan.

Kurssin ajankohta ja paikka

 • ma 9.9. rakentelukerta kello 14.00 - 17.00

       1.–3. luokat

 • ma 16.9. - 21.10 kello 14.30 - 15.30 (ei syyslomalla 14.10.)

4.–6. luokat

 • ma 16.9. - 21.10 kello 15.30 - 17.00 (ei syyslomalla 14.10.)

Kerho kokoontuu ensimmäisen rakentelukerran luokassa ja sen jälkeen Sompion koulun palloiluhallissa. Koulu kustantaa kerhon ja se on ilmainen oppilaille. Ohjaajana toimii Rasmus Mäkynen.

Mailapelikerho

Mailapelikerhoo osallistuvat Sompion koulun 2.–4. luokan oppilaat

Päälajeina mailapelikerhossa kerhossa on mailapelit (pingis, sulkis, kössi, tennis ja racketlon.) Lisäksi on ohjelmassa monipuolista liikuntaa: koripallokimbleä, kaikki polttaa kaikkia jne..

Mailat ja pallot saa käyttöön seuralta/koululta.

Kerho pidetään syyslukukauden aikana Sompion koulun palloiluhallissa. 

Kerhon järjestä Mailapeliseura TTC Boom

Kitarakerho yläkoululaisille

Kerhossa tutustutaan kitaransoiton alkeisiin akustisella sekä sähkökitaralla. Tavoitteena on, että kerholainen innostuu kitaran soitosta, oppii soiton perusteet sekä oppii hyödyntämään nykyteknologiaa harjoittelussa.  

Kerhoon voi ilmoittautua, vaikka hallitsisit jo perusasiat. Ryhmä jaetaan tarvittaessa aloittelijoihin ja edistyneisiin. Kerhon ohjaajana toimii Ilkka Hämäläinen.

 • Yleisesittely kitarasta (kitaran rakenne, historiaa, akustinen ja sähkökitara, mahdollisuudet) 
 • Soittotekniikka ja virittäminen 
 • Soinnut osa I (5-soinnut) 
 • Soinnut osa II (avosoinnut) 
 • Pentatoninen asteikko ja melodian soittaminen osa I 
 • Pentatoninen asteikko ja melodian soittaminen osa II 
 • Duuri- ja molliasteikko 
 • Sointuja ja melodiaa osa I 
 • Sointuja ja melodiaa osa II 
 • Kitara 200-luvulla (teknologia, internet, itseoppiminen)

Kerho pidetään maanantaisin kello 15.00 - 16.00 (yhteensä 10 tuntia) Sompion koulun isossa musaluokassa (C210)

photo-1525201548942-d8732f6617a0.jpg

AV-kerho

Kerho kokoontuu ennen koulun juhlia tai tapahtumia opettelemaan esityksen tarvitsemat tekniikat. Kerho toimii esityksissä vastaten valo-, ääni- ja kuvatekniikasta yhdessä esityksen tekijöiden kanssa.

AV-kerho on tarkoitettu 7. – 9.-luokkalaisille. Kerhossa audio.jpgopetellaan pääasiassa näyttämön ääni- ja valotekniikkaa. Oppilailla on mahdollisuus osallistua myös podcastien ja erilaisten kenttä-äänitysten tekniseen toteuttamiseen.

Kerho kokoontuu syys- ja kevätlukukaudella. Kerhon ohjaajana toimii opettaja Ilkka Hämäläinen.

Musikaalikerho

Kerhon tavoitteena on syventää oppituntien puitteissa aloitettua 9. luokan musikaaliproduktiota valmiiksi esitykseksi. Kerhon aikana keskitytään valmiin dramatisoinnin analysointiin, näyttelemistekniikkaan, lavasteiden, puvustuksen ja mahdollisten koreografioiden suunnitteluun ja toteutukseen sekä musiikin yhdistämiseen muuhun näyttämösuoritukseen. Kerho toteutetaan kevätlukukaudella 2020.

Ohjaajana toimii opettaja Katariina Koskinen.

mikro.jpg 

Kerhotietoja päivitetään sitä mukaa, kun uusia kerhoja järjestetään.

Päivitetty 09.07.2021 klo 16:05